SHANGHAI TOPS GROUP CO., LTD

21 års produksjonserfaring

Hvor full kan du fylle en båndmikser?

fgdh1

En båndmikser brukes ofte til å blande pulver, små granuler og noen ganger små mengder væske. Når du laster eller fyller en båndmikser, bør målet være å optimalisere blandeeffektiviteten og sikre ensartethet, i stedet for bare å sikte på maksimal fyllkapasitet. Det effektive fyllingsnivået til en båndmikser avhenger av flere faktorer, som materialegenskapene og formen og størrelsen på blandekammeret. Derfor er det ikke mulig å gi en fast prosentandel eller mengde for hvor mye en båndmikser kan fylles.

I praktisk drift bestemmes det optimale fyllingsnivået vanligvis gjennom eksperimentering og erfaring, basert på materialets egenskaper og blandingskrav. Følgende graf illustrerer forholdet mellom fyllnivå og blandingsytelse. Vanligvis sikrer riktig mengde fylling at materialene kommer i full kontakt under blandingen, og forhindrer ujevn fordeling eller overbelastning av utstyret på grunn av for mye fylling. Derfor, når du fyller en båndmikser, er det avgjørende å finne en balanse som ikke bare garanterer en effektiv blandeprosess, men som også maksimerer bruken av utstyrets kapasitet, i stedet for bare å fokusere på maksimalt mulig fyll.

Basert på grafen nedenfor kan vi trekke flere konklusjoner for båndmikseren: (forutsatt at materialegenskapene, samt formen og størrelsen på blandetanken, forblir konstant).

fgdh2

fgdh3fgdh4

Rød: indre bånd; Grønt er ytre bånd

A: Når fyllvolumet til en båndmikser er under 20 % eller overstiger 100 %, er blandingseffekten dårlig, og materialene kan ikke nå en jevn tilstand. Derfor anbefales ikke fylling innenfor dette området.

*Merk: For de fleste båndmiksere fra forskjellige leverandører er det totale volumet 125 % av arbeidsvolumet, som er merket som maskinmodell. For eksempel har en TDPM100-modell båndmikser et totalt volum på 125 liter, med et effektivt arbeidsvolum på 100 liter.*

B: Når fyllvolumet varierer fra 80 % til 100 % eller 30 % til 40 %, er blandingseffekten gjennomsnittlig. Du kan forlenge blandetiden for å oppnå bedre resultater, men dette området er fortsatt ikke optimalt for fylling.

C: Et fyllvolum mellom 40 % og 80 % anses som optimalt for en båndmikser. Dette sikrer både blandekapasitet og effektivitet, noe som gjør det til det foretrukne området for de fleste brukere. For å anslå lastehastigheten:

- Ved 80 % fylling skal materialet akkurat dekke det indre båndet.
- Ved 40 % fylling skal hele hovedakselen være synlig.

D: Et fyllvolum mellom 40 % og 60 % oppnår den beste blandeeffekten på kortest tid. For å anslå 60 % fylling, bør omtrent en fjerdedel av det indre båndet være synlig. Dette fyllnivået på 60 % representerer maksimal kapasitet for å oppnå de beste mikseresultatene i en båndmikser.

fgdh5


Innleggstid: 29. september 2024